Boek

Ik noem het boek, maar het is nooit m’n bedoeling geweest om een boek te schrijven, als een commercieel product. Dit “boek” heb ik geschreven, voornamelijk voor mijn dochter Isabelle.

Waarom dit boek?
Zelf heb ik nooit echt contact gehad met mijn vader. Ik vond hem een slechte man en wilde het grootste gedeelte van de tijd, niks met hem te maken hebben. Wilde zelfs zijn achternaam niet meer dragen.

Jaren later, nadat zowel mijn vader als moeder overleden waren, ben ik tot het besef gekomen dat mijn vader eigenlijk helemaal niet zo’n verschrikkelijke man was.
In de ogen van mijn moeder was dat wel zo en door haar verhalen, houding en gedrag ben ik haar beeld van mijn vader over gaan nemen. Ze zal het niet bewust gedaan hebben, maar onbewust heeft ze mij jarenlang gehersenspoeld en een beeld neergezet van mijn vader, dat dus niet helemaal klopt. Het was haar frustratie, boosheid en verdriet en daardoor een niet realistisch beeld van mijn vader.

Mijn vader was misschien wel wat excentriek en hij zou waarschijnlijk nooit de top10 van beste vaders ooit gehaald hebben, maar hij was zeker ook niet slecht.

Een tijd lang ben ik boos op m’n moeder geweest hierover, want ze heeft hiermee mijn band met mijn vader op een negatieve manier beïnvloed. En andersom, had mijn vader misschien wel niet de band met mij, die hij graag had willen hebben.

Nadat ik dit besefte, realiseerde ik mezelf ook dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel over hem wist. Ik kon ook niet meer met hem praten, want hij was al overleden. Van hem kan ik het dus nooit meer horen.

Ironisch genoeg, heb ik nu dus een vergelijkbare situatie met m’n dochter. Ze wil geen contact met me.
Natuurlijk zal ik niet alles goed gedaan hebben als vader en natuurlijk heb ik ook wel fouten gemaakt, maar laten we eerlijk zijn, wie heeft dat niet?
Er is bij mij dan ook geen seconde twijfel dat ze op een dag beseft, dat ik helemaal niet zo’n slechte vader ben, of was.
De vraag is alleen, wanneer dat gebeurt en of ik er dan nog wel ben…

Als ze later vragen heeft, of gewoonweg meer over me wil weten, dan kan ze het lezen in dit “boek”.
Het is een verzameling van kleine en grote gebeurtenissen. Sommige gebeurtenissen zijn klein, maar hebben indruk gemaakt, ander gebeurtenissen waren leuk, grappig, verdrietig of op een andere manier groots of ingrijpend in mijn leven.

In het “boek” komen dus ook heel veel familieleden, vrienden, kennissen en bekenden voor. Mensen waar ik warme gevoelens, maar soms ook minder warme gevoelens aan overgehouden heb. Omdat het voor deze mensen misschien ook wel leuk is om te lezen, heb ik besloten om het “boek” ook via m’n website beschikbaar te stellen.

"*" indicates required fields

Download het boek

Wil je het "boek" lezen, vul dan onderstaand je naam en e-mailadres in, je ontvangt dan een link om het boek te kunnen downloaden. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, controleer dan ook je spam folder.
Name*